Vagyonbiztosítások | Dárius Kincse Biztosítási Alkusz Kft.

Vagyonbiztosítások

Lakásbiztosítások, lakóközösségek biztosítása (társasház biztosítások)

Értékes vagyontárgyainkra az esetlegesen bekövetkező károk (tűzeset, vízkár, villámcsapás, üvegtörés, stb.) kompenzációja érdekében köthetünk vagyonbiztosítást. Lakásbiztosításunk terhére – a hozzá kapcsolódó felelősségbiztosítás keretein belül – a biztosítótársaságok akkor is helytállnak helyettünk, ha esetleg mi magunk okoznánk kárt lakótársainknak, vagy idegeneknek. A biztosítók általában elvárnak egy minimális mechanikai védelmet, amellyel értékeinket védenünk kell. Ennek követelményei társaságonként eltérnek. Lakásbiztosítás keretében biztosíthatjuk ingatlanunkat (ház, lakás, nyaraló, stb.), valamint az ahhoz kapcsolódó kis és nagy értékű ingóságainkat. A biztosítási összeg nem más, mint a biztosító kár esetén történő térítésének felső határa. A lakásbiztosítások kárainál a rosszul meghatározott biztosítási összeg súlyos problémát jelenthet. Ügyeljünk arra, hogy az ingatlanunkra, ingóságainkra meghatározott biztosítási összeg az aktuális újraépítési, újrapótlási költségekkel egyezzen meg, bár emiatt valószínűleg magasabb díjat is kell fizetnünk.

A biztosítók lakásbiztosítások esetében minden évben automatikusan indexálják a szerződéseket, vagyis az inflációhoz igazítva emelik a biztosítási összegeket, és ehhez kapcsolódóan a díjakat. Ezt elfogadva biztosíthatjuk azt, hogy lakásunk, házunk és a benne található ingóságok inflációt követő értékre legyenek biztosítva, és esetleges kár esetén reális mértékű kártérítést kapjunk. Emellett ugyanakkor figyelnünk kell arra is, hogy a biztosítási összeg kövesse az értékeink gyarapodását, szükség esetén szerződésmódosítást kell kezdeményeznünk.

Felelősségbiztosítások

Az általános, tevékenységi felelősségbiztosítás alapján a biztosító a felelősségbiztosítás szabályzatában meghatározott módon és mértékben megtéríti a biztosított helyett azokat a károkat, amelyekért jogszabály szerint felelős.

A szakmai felelősségbiztosítás a foglalkozás, tevékenység gyakorlása során elkövetett, bekövetkezett műhiba, tévedés, mulasztás, illetve a foglalkozási szabályok egyéb megsértése miatti károkra nyújt fedezetet.

Speciális felelősségbiztosítások egyedi módozatokkal, kifejezetten Önre szabva!

Casco biztosítás

A casco biztosítás a gépjármű teljes, vagy részleges védelmére szolgál. Ma már általában köthető teljes körű casco, de régebben volt és még néhány cégnél van lopás casco, mely akár elemi kárbiztosítással is bővíthető. Magyarországon a casco biztosítások díjai biztosítónként merőben eltérőek egymástól, de a díj általában összefügg a szolgáltatás minőségével!

A casco biztosítás az alábbi kockázatokra nyújt fedezetet:

  • töréskár

  • totálkár

  • lopás és részlopás kár

  • elemi kár

  • tűzkárA casco biztosítás önrészét tekintve két számmal találkozhatunk. Az egyik a százalékérték, amely lehet 10-20-30%. A másik az önrész, mely általánosságban 50.000 és 1.000.000.- Ft között mozoghat. Káresemény esetén e két érték a mérvadó, de fontos tudni, hogy a két összeg közül minden esetben a magasabb kerül levonásra a kártérítés összegéből. Minél alacsonyabb az önrész, annál magasabb a biztosítási díj, és minél magasabb az önrész mértéke, annál kevesebb lesz a fizetni valónk. Ezt mindenképpen mérlegeljük a casco biztosítás kiválasztása előtt!

A szerződés megkötését követően szükségessé válhat a gépjármű szemléje. Ezt általában a biztosító szakemberei, vagy partnerei végzik el, sok esetben ott és akkor, ahol és amikor az Önnek megfelel, mely gesztussal próbálnak leendő ügyfeleiknek kedvezni.

A díjak a casco biztosításmódozat tekintetében az elmúlt években folyamatosan csökkentek. képest ma már az 5 évvel ezelőtti cascodíjak töredékéért biztosíthatjuk járművünket.

Fontos azonban, hogy ne elsősorban a termék ára vezényelje tetteinket, hanem a szolgáltatások terén is nézzünk körül, ebben tud segíteni alkusz szakembere!